Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrekakor med valnötter och russin

Recept på havrekakor med valnötter och russin. Dessa kakor är makalöst goda. Spara tid och lägg alla torra ingredienser i lager i en burk (socker överst då det ska användas först) och ta med till stugan och baka dem på plats. Sedan behöver man bara blanda med smör, ägg och vatten. Ett annat tips är att ta med den färdiga degen och grädda kakorna på plats.

Havrekakor med valnötter och russin
Havrekakor med valnötter och russin
Havrekakor med valnötter och russin
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 mskvatten
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskmandel- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 krmsalt
  • 7 dlhavregryn
  • 2 dlrussin
  • 2 dlvalnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. 

  2. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ihop med smörblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.

  3. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ur ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på andra goda kakor hittar du här: