Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrekakor med pistasch och tranbär

Pistaschnötterna kan bytas ut mot andra nötter eller hackad choklad.

Havrekakor med pistasch och tranbärHavrekakor med pistasch och tranbärHavrekakor med pistasch och tranbär
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 100 gsmör- kylskåpskallt
  • 150 gströsocker
  • 1ägg
  • 140 gvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 nypasalt
  • 45 ghavregryn
  • 75 gpistaschnötter
  • 75 gtranbär- torkade

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, strösocker och ägg. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och havregryn och tillsätt det till smeten. Arbeta ihop till en jämn deg. Blanda till sist i nötter och tranbär.

  2. Rulla ut degen till en rulle, anpassa tjockleken på rullen beroende på om du vill ha fler små kakor eller färre stora. Låt rullen ligga i frysen i minst 30 min. Sätt ugnen på 180 grader.

  3. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min, beroende på storlek.

Vad tyckte du om receptet?