Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrekakor med morötter

Dessa härligt sega kakor med lite krispiga kanter avnjuts bäst ihop med ett glas iskall mjölk.

Havrekakor med morötter
Havrekakor med morötter
Havrekakor med morötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 krmsalt
  • 3 dlmorötter- riven
  • 7 dlhavregryn
  • 2 dlvalnötter- hackade

Gör så här

  1. Vispa smör, farinsocker och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt ägget.

  2. Blanda ihop vetemjöl, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Tillsätt det till äggsmeten och blanda till en jämn smet.

  3. Rör ner morötter, havregryn och valnötter i smeten och låt den stå i kylskåp i minst 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 18 min, de ska fortfarande vara lite mjuka när de tas ut.

  5. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 18 min, de ska fortfarande vara lite mjuka när de tas ut.

Vad tyckte du om receptet?