Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Söt kola och rostad havre passar perfekt till syrliga röda vinbär.
Rosta havregrynen i torr, het stekpanna till fin färg. Låt kallna. Hacka ihop havregryn, mjöl, smör och socker i en matberedare. Tryck ut degen i bottnen och upp på kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl ca 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda havrebottnen mitt i ugnen ca 15 min. Låt bottnen kallna i formen.
Fyllning: Smält sockret i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Häll på mjölken. Låt koka tills sockret smält igen. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa ner i mjölken. Låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan och låt krämen kallna.
Vispa grädden fast. Vänd ner i krämen. Tillsätt vaniljsocker.
Lossa bottnen från formen och lägg den på ett fat. Häll i kolakräm och strö över vinbär