Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havreflarn med hasselnötter

Spröda och knapriga flarn som är goda till glass och bärdesserter. Flarnen kan bakas flera dagar innan servering.

Havreflarn med hasselnötter
Havreflarn med hasselnötter
Havreflarn med hasselnötter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 mskljus sirap
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlhasselnötter- hackade
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 krmbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt socker, grädde och sirap. Låt sjuda ca 1 minut.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner havregryn, hackade nötter, mjöl och bakpulver. Blanda väl.

  3. Fördela matskedsstora klickar av smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Passa noga de sista minuterna, flarnen är klara när de har ljusbrun färg. Tas de ut för tidigt blir de inte lika krispiga. Låt svalna på bakplåtspappret. Förvara flarnen i en lufttät förpackning.

Vad tyckte du om receptet?