Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda och knapriga flarn som är goda till glass och bärdesserter. Flarnen kan bakas flera dagar innan servering.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt socker, grädde och sirap. Låt sjuda ca 1 minut.
Ta kastrullen från värmen och rör ner havregryn, hackade nötter, mjöl och bakpulver. Blanda väl.
Fördela matskedsstora klickar av smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Passa noga de sista minuterna, flarnen är klara när de har ljusbrun färg. Tas de ut för tidigt blir de inte lika krispiga. Låt svalna på bakplåtspappret. Förvara flarnen i en lufttät förpackning.