Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havreflarn & jordgubbsgrädde

Havreflarn & jordgubbsgrädde
Havreflarn & jordgubbsgrädde
Havreflarn & jordgubbsgrädde
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlhavregryn
  • 1,5 dlsocker
  • 0,25 dlsirap
  • 100 gmargarin- smält
  • 2 mskgrädde
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Fyllning

  • 2 dlgrädde
  • 1 dljordgubbar

Gör så här

  1. Blanda samman allt till flanen och klicka ut på en plåt med mycket utrymme emellan. Kakorna flyter ut så därför bör klickarna inte ligga för tätt.

  2. Grädda i ugn, 175 grader, 7–8 minuter. Låt kakorna svalna något innan de lossas försiktigt med osthyvel.

  3. Lägg kakorna platt. Vispa grädde och blanda i mosade jordgubbar. Lägg ihop flanen två och två med en klick av gräddblandningen emellan. Flanen mjuknar ganska snabbt av gräddblandningen, så de bör ätas på en gång.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök