Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havrebollar

Havrebollarna går utmärkt att frysa. Förvara de annars i kakburkar med lock i kylen.

Tillagning 20 minuter. Låt smeten vila cirka 30 minuter innan du rullar bollarna.

HavrebollarHavrebollarHavrebollar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 mskkakao
  • 3 dlhavregryn
  • 3 mskkaffe- kallt starkt

Till garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, kakao, havregryn och kallt kaffe i en bunke till en smet. Ställ in bunken i kylskåpet i cirka 30 minuter, så att smeten blir fastare.

  2. Ta upp valnötsstora bitar av smeten med en sked och forma till bollar. Rulla dem i pärlsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök