Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havre- & quinoagröt med rårörda hallon

Proteinrik quinoa sätter knorr på den klassiska havregrynsgröten. Njut den med rårörda hallon och nötter. Perfekt frukostmat för dig som upptäckt dash-dieten!

Havre- & quinoagröt med rårörda hallon
Havre- & quinoagröt med rårörda hallon
Havre- & quinoagröt med rårörda hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Havre- & quinoagröt

  • 4 dlquinoa- och havregryn (blanda ner 1 msk quinoafrön i havregryn eller köp färdigblandat)
  • 2 krmsalt
  • 7 dlvatten

Rårörda hallon

  • 2 dlhallon
  • 1 tskhonung- flytande

Tillbehör

  • 6 dlhavremjölk- osötad
  • 4 msknötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,till exempel röda eller vanliga valnötter, pistaschnötter
  • 4fullkornsbröd- osötat eller knäckebröd
  • 4 tsksmör
  • 4skinka- kokt
  • 4paprika
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Havre- & quinoagröt: Lägg alla ingredienser till gröten i en kastrull.

  2. Koka upp och låt sjuda i cirka 2–3 minuter. Rör om då och då.

  3. Rårörda hallon: Lägg hallonen i en skål. Häll på honungen och rör om.

  4. Servering: Servera gröten med rårörda hallon, nötter och havremjölk. En skinkmacka med paprika och krasse kompletterar måltiden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök