Tidsåtgång: cirka 1 timme 40 minuter
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av hembakt bröd som räcker till många och dessutom ser lite extra inbjudande ut! En långpanna funkar perfekt när du vill vara effektiv och göra det lite enkelt för dig.
Koka quinoan i vattnet 10 minuter. Ta kastrullen rån värmen och tillsätt fiberhavregryn, rör om och låt svälla 5 minuter och svalna.
Smula jästen i en degbunke till köksmaskinen och tillsätt mjölken och grynblandningen, mjukt smör, sirap, ägg, salt och vetemjölet. Arbeta ihop cirka 10 minuter.
Ta upp degen och platta ut den i långpanna med bakplåtspapper. Skär sneda rutor i degen och låt den jäsa under plastfilm, cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla degen med vatten och strö över lite havregryn.
Sänk värmen i ugnen till 200 grader och grädda brödet, cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt brödet svalna på galler och bryt i bitar.
Tidsåtgång: cirka 1 timme 40 minuter
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök