Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på nybakat till frukost! Dessa frukostfrallor har en liten twist med färsk mynta i degen.
Dag 1: Smula ner jästen i bunken till en köksassistent. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, brödsirap och salt. Blanda ner havregryn, vetemjöl, dinkelsikt och finhackad mynta och arbeta degen i 10 min. Sätt plastfolie över bunken och låt degen stå i kylskåp i minst 8 tim.
Dag 2: Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Forma den till en längd och skär den i 15 delar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck bröden med bakduk och låt dem jäsa i 1–2 tim, till dubbel stor lek. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.