Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havre- och myntafrallor

Bjud på nybakat till frukost! Dessa frukostfrallor har en liten twist med färsk mynta i degen. 

Åsa Swanberg
Havre- och myntafrallor
Havre- och myntafrallor
Havre- och myntafrallor
Foto: ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskbrödsirap
  • 1,5 tsksalt
  • 3 dlhavregryn
  • 5 dlvetemjöl
  • 5 dldinkelsikt
  • 20myntablad

Pensling

  • 1ägg
  • 0,5 dlhavregryn

Gör så här

  1. Dag 1: Smula ner jästen i bunken till en köksassistent. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, brödsirap och salt. Blanda ner havregryn, vetemjöl, dinkelsikt och finhackad mynta och arbeta degen i 10 min. Sätt plastfolie över bunken och låt degen stå i kylskåp i minst 8 tim.

  2. Dag 2: Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Forma den till en längd och skär den i 15 delar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck bröden med bakduk och låt dem jäsa i 1–2 tim, till dubbel stor­ lek. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över havregryn. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?