Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havre– och björnbärsbars

Riktigt maffiga, knapriga och härliga bars med stora, friska björnbär i mitten.

Havre– och björnbärsbarsHavre– och björnbärsbarsHavre– och björnbärsbars
Havre- och björnbärsbars, en god bar med mycket bär! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 300 gbjörnbär- färska eller frysta
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 3,5 dldinkelsikt- (210 g)
  • 3,5 dlhavregryn
  • 2,5 dlfarinsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 krmsalt
  • 225 gsmör- rumsvarmt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. 

  2. Blanda björnbär, socker och majsstärkelse.

  3. Blanda dinkelsikt, havregryn, farinsocker, bikarbonat och salt i en matberedare. Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop till en smulig deg.

  4. Fördela hälften av smulorna i formen och pressa ihop dem mot botten. Fördela björnbärsblandningen ovanpå och strö sedan resten av smulorna på toppen, utan att pressa.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Ta ut och låt svalna innan den skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?