Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktigt maffiga, knapriga och härliga bars med stora, friska björnbär i mitten.
Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper.
Blanda björnbär, socker och majsstärkelse.
Blanda dinkelsikt, havregryn, farinsocker, bikarbonat och salt i en matberedare. Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop till en smulig deg.
Fördela hälften av smulorna i formen och pressa ihop dem mot botten. Fördela björnbärsblandningen ovanpå och strö sedan resten av smulorna på toppen, utan att pressa.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Ta ut och låt svalna innan den skärs i rutor.