Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Havets wallenbergare

Recept på havets wallenbergare. Istället för köttbullar – bjud på fiskbiffar i liten storlek.

Havets wallenbergare
Havets wallenbergare
Havets wallenbergare
Servera havets wallenbergare varma. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 glaxfilé
  • 600 gvit fiskfilé- gärna gädda
  • 1gul lök- liten
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 msksalt
  • 2 tskcitronpeppar
  • 2 krmcayennepeppar
  • 0,5 dldill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Skala och finhacka löken.

  2. Mixa fisken med salt i en mat-beredare till en slät färs. Späd med grädden medan maskinen arbetar. Krydda med citronpeppar och cayennepeppar. Blanda ner lök, dill och gräslök.

  3. Forma små biffar av färsen med blöta händer. Stek biffarna i smör på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Henrik Eriksson Falkman