Recept: Linda Adamsson, Hembakat
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hastbullar, goda bullar med filmjölk bakade på bakpulver. Hastbullar är godast nybakade.
Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och mjöl i en bunke.
Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en plåt.
Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en massa i en skål. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Recept: Linda Adamsson, Hembakat