Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hastbullar

Recept på hastbullar, goda bullar med filmjölk bakade på bakpulver. Hastbullar är godast nybakade.

Hastbullar
Hastbullar
Hastbullar
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 1 tskvaniljsocker
  • 4 tskbakpulver
  • 1,5 dlströsocker
  • 7,5 dlvetemjöl- 450 g
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 3,5 dlfilmjölk

Fyllning

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, strösocker och mjöl i en bunke.

  2. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg. Fördela degen i ca 20 muffins­formar utställda på en plåt.

  3. Fyllning: Blanda ihop smör, socker och kanel till en massa i en skål. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Linda Adamsson, Hembakat