Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hassenötsbräck på glassfat

Knapriga smulor gör vanlig glass festlig! Grädda en kaksmet och bryt den till grova smulor. Varva dem på ett vackert fat med hallon och glass.

Hassenötsbräck på glassfat
Hassenötsbräck på glassfat
Hassenötsbräck på glassfat

Ingredienser

  • 150 ghasselnötter
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlmjölk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200° och hacka nötterna. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, sirap och mjölk, och värm tills det blir en jämn smet. Rör snabbt ner nötterna och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min – passa mot slutet. Låt kakan kallna, bryt den i bitar och lägg upp den med glasstärningar och hallon.

Vad tyckte du om receptet?