Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötsvåfflor med banan och lönnsirapsgrädde

Hasselnötsmjöl finns att köpa färdig av bland annat märket Risenta. Hittar du inte det i butik kan du själv mixa hasselnötter till ett fint mjöl i matberedare.

Hasselnötsvåfflor med banan och lönnsirapsgrädde
Hasselnötsvåfflor med banan och lönnsirapsgrädde
Hasselnötsvåfflor med banan och lönnsirapsgrädde
Hasselnötsvåfflor med lönnsirap. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsmör- + 25 g
  • 2 dlhasselnötsmjöl
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskströsocker- + 2 msk
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm
  • 3 dlvatten
  • 3bananer

Lönnsirapsgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dllönnsirap

Gör så här

  1. Smält 100 g smör och låt det svalna. Blanda hasselnötsmjöl, -vetemjöl, bakpulver, 2 tsk socker och 1/2 tsk salt. Häll i vattnet och -vispa till en klimpfri smet. Blanda i det smälta smöret.

  2. Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn.

  3. Skala och skär bananerna i skivor. Stek dem i 25 g smör så att de får fin färg. Strö över 2 msk -socker och 1 krm salt. Rör om så att sockret smälter.

  4. Lönnsirapsgrädde: Vispa -grädden med lönnsirap.

  5. Servera våfflorna nygräddade med bananer och grädde.

Vad tyckte du om receptet?