Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hasselnötsmjöl finns att köpa färdig av bland annat märket Risenta. Hittar du inte det i butik kan du själv mixa hasselnötter till ett fint mjöl i matberedare.
Smält 100 g smör och låt det svalna. Blanda hasselnötsmjöl, -vetemjöl, bakpulver, 2 tsk socker och 1/2 tsk salt. Häll i vattnet och -vispa till en klimpfri smet. Blanda i det smälta smöret.
Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn.
Skala och skär bananerna i skivor. Stek dem i 25 g smör så att de får fin färg. Strö över 2 msk -socker och 1 krm salt. Rör om så att sockret smälter.
Lönnsirapsgrädde: Vispa -grädden med lönnsirap.
Servera våfflorna nygräddade med bananer och grädde.