Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötstryffel med tranbär

Tryfflarna håller drygt en vecka i kylskåp.

Hasselnötstryffel med tranbär
Hasselnötstryffel med tranbär
Hasselnötstryffel med tranbär
Hasselnötstryffel med tranbär Foto: Ulrika Pousette

Hasselnötstryffel med tranbär

  • 1,5 dlhasselnötter
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1 dltranbär
  • 6dadlar
  • 1,5 mskkakao- av god kvalitet
  • 2 tskvatten

Garnering

  • 50 gmörk choklad- mörk

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr, het stekpanna tills skalet spricker och börjar svartna. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Låt svalna något. Lägg undan ½ dl till garnering.

  2. Mixa nötter och frön i matberedare till fint smul. Tillsätt tranbär, dadlar, kakao och vatten. Mixa till slät konsistens. Forma smeten till små kulor och lägg på fat.

  3. Finhacka de sparade hasselnötter. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och därefter i nöthacket. Förvara tryffeln i kylen. ca 65 kcal per tryffel 5 g fett, 1,5 g protein, 3,5 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?