Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tryfflarna håller drygt en vecka i kylskåp.
Rosta nötterna i torr, het stekpanna tills skalet spricker och börjar svartna. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Låt svalna något. Lägg undan ½ dl till garnering.
Mixa nötter och frön i matberedare till fint smul. Tillsätt tranbär, dadlar, kakao och vatten. Mixa till slät konsistens. Forma smeten till små kulor och lägg på fat.
Finhacka de sparade hasselnötter. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och därefter i nöthacket. Förvara tryffeln i kylen. ca 65 kcal per tryffel 5 g fett, 1,5 g protein, 3,5 g kolhydrater