Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små söta maränger med körsbär är svåra att motstå.
Sätt ugnen på 150°. Mixa nötterna i matberedare. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt med elvisp. Tillsätt sockret och vispa ca 2 min. Sikta i florsockret och vänd ner hasselnötterna.
Fyll smeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa små toppar av smeten på en bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 100° och låt marängerna grädda 1–1 ½ timme. Låt kallna på galler.
Tryffel: Hacka choklad och lägg i en kastrull tillsammans med grädde och smör. Smält på låg värme under omrörning. Låt tryffeln kallna. Spritsa eller klicka tryffeln i marängerna. Garnera med körsbär.