Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötsmaränger med chokladtryffel och körsbär

Små söta maränger med körsbär är svåra att motstå.

Hasselnötsmaränger med chokladtryffel och körsbärHasselnötsmaränger med chokladtryffel och körsbärHasselnötsmaränger med chokladtryffel och körsbär

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 2äggvitor
  • 0,75 dlströsocker
  • 1,25 dlflorsocker

Chokladtryffel

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 1 msksmör

Garnering

  • 25körsbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Mixa nötterna i matberedare. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt med elvisp. Tillsätt sockret och vispa ca 2 min. Sikta i florsockret och vänd ner hasselnötterna.

  2. Fyll smeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa små toppar av smeten på en bakpappersklädd plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 100° och låt marängerna grädda 1–1 ½ timme. Låt kallna på galler.

  4. Tryffel: Hacka choklad och lägg  i en kastrull tillsammans med grädde och smör. Smält på låg värme under omrörning. Låt tryffeln kallna. Spritsa eller klicka tryffeln i marängerna. Garnera med körsbär.

Vad tyckte du om receptet?