Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskola

Mjuk, seg och härlig kola med knapriga hasselnötter. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten och skär sedan upp den i bitar.

Hasselnötskola
Hasselnötskola
Hasselnötskola
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 1 dlhasselnötter- lätt rostade, hackade

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i två formar, 10 × 15 centimeter.

  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner grädde, socker och sirap. Rör om tills allt blandats.

  3. Koka upp och rör då och då i botten, men rör inte hela tiden. Dra ner värmen mot slutet. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader.

  4. Dra av kastrullen från plattan och blanda i hasselnötterna.

  5. Häll upp massan i formarna och låt stelna i rumstemperatur över natten.

  6. Skär upp kolan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök