Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuk, seg och härlig kola med knapriga hasselnötter. Låt kolan stelna i rumstemperatur över natten och skär sedan upp den i bitar.
Lägg bakplåtspapper i två formar, 10 × 15 centimeter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner grädde, socker och sirap. Rör om tills allt blandats.
Koka upp och rör då och då i botten, men rör inte hela tiden. Dra ner värmen mot slutet. Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader.
Dra av kastrullen från plattan och blanda i hasselnötterna.
Häll upp massan i formarna och låt stelna i rumstemperatur över natten.
Skär upp kolan i bitar.
Recept från Mitt kök