Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde

Ljuvlig kladdkaka med choklad och hasselnötter. Servera med vispad grädde smaksatt med apelsin

Hasselnötskladdkaka med apelsingräddeHasselnötskladdkaka med apelsingräddeHasselnötskladdkaka med apelsingrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Hasselnötskladdkaka

    • 200 gsmör
    • 200 gmörk choklad- sockerfri
    • 4ägg
    • 0,5 dlsötströ
    • 2 dlhasselnötter
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Till garnering

    • 50 gmörk choklad- sockerfri

    Apelsingrädde

    • 3 dlvispgrädde
    • 1 tsklättströ- eller sötströ
    • 1apelsin- finrivet skal

    Gör så här

    1. Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.

    4. Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.

    5. Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.

    6. Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

    7. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.

    8. Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök