Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde

Ljuvlig kladdkaka med choklad och hasselnötter. Servera med vispad grädde smaksatt med apelsin

Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde
Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde
Hasselnötskladdkaka med apelsingrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Hasselnötskladdkaka

    • 200 gsmör
    • 200 gmörk choklad- sockerfri
    • 4ägg
    • 0,5 dlsötströ
    • 2 dlhasselnötter
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Till garnering

    • 50 gmörk choklad- sockerfri

    Apelsingrädde

    • 3 dlvispgrädde
    • 1 tsklättströ- eller sötströ
    • 1apelsin- finrivet skal

    Gör så här

    1. Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.

    4. Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.

    5. Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.

    6. Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.

    7. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.

    8. Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök