Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvlig kladdkaka med choklad och hasselnötter. Servera med vispad grädde smaksatt med apelsin
Hasselnötskladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
Vispa ägg och sötströ. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten och häll upp smeten i formen.
Fördela hasselnötterna över chokladsmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 9-10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna.
Smält chokladen i ett vattenbad och ringla den sedan över kladdkakan.
Apelsingrädde: Vispa grädden lätt med lättströ eller sötströ, vänd ner apelsinskalet.
Recept från Mitt kök