Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskammar med pärlsocker – recept

Nutella eller annan hasselnötskräm är lätt att breda på.

Hasselnötskammar med pärlsocker – recept
Hasselnötskammar med pärlsocker – recept
Hasselnötskammar med pärlsocker – recept
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 6smördegsplattor- frysta
  • 1 dlhasselnötskräm
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Tina smördegsbottnar på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Bred hasselnötskräm på mitten av bottnarna, vik ihop sidorna över fyllningen. Tryck till den övre skarvkanten eller vänd kammen så att skarven ligger mot plåten. Skär skåror i degen, 2-3 centimeter breda.

  3. Pensla med äggvita. Strö över pärlsocker.

  4. Grädda wienerbröden tills de fått fin gyllene färg, 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök