Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömgoda kakor med extra knaprig och knäckig topping. Mums!
Arbeta ihop mjöl, socker, smör, nötter och vaniljsocker i en matberedare eller på arbetsbänken. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Rulla små bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka.
Hasselnötstosca: Rosta hasselnötterna i en het panna tills skalen börjar svartna och spricka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid av skalen. Grovhacka nötterna. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen när smeten börjar bli gyllene. Blanda i hasselnötterna.
Fyll fördjupningarna i kakorna med toscasmet, 1–2 tsk per kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna på galler.
Läs också: