Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskakor med hasselnötstosca

Drömgoda kakor med extra knaprig och knäckig topping. Mums!

Hasselnötskakor med hasselnötstosca
Hasselnötskakor med hasselnötstosca
Hasselnötskakor med hasselnötstosca
Recept på hasselnötskakor med hasselnötstosca. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2,25 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 0,5 dlhasselnötter- finhackade
  • 1 tskvaniljsocker

Hasselnötstosca

  • 1 dlhasselnötter
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 50 gsmör
  • 2 mskljus sirap

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, socker, smör, nötter och vaniljsocker i en matberedare eller på arbets­bänken. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rulla små bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka.

  3. Hasselnötstosca: Rosta hassel­nötterna i en het panna tills skalen börjar svartna och spricka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid av skalen. Grovhacka nötterna. Blanda övriga ingredienser i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i ca 5 min. Ta kastrullen från värmen när smeten börjar bli gyllene. Blanda i hasselnötterna.

  4. Fyll fördjupningarna i kakorna med toscasmet, 1–2 tsk per kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

9 recept på lyxiga toscakakor och konditorns bästa tips