Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselnötskaka - recept

Baka en riktigt god nötkaka med chokladglasyr gjord på sockerfri choklad och vispgrädde. Garnera med hasselnötter.

Hasselnötskaka - receptHasselnötskaka - receptHasselnötskaka - recept
Foto: Joel Wåreus

Hasselnötskaka

  • 2 dlsötströ
  • 3ägg
  • 5 dlhasselnötsmjöl
  • 75 gsmör
  • smör- och hasselnötsmjöl till formen

Glasyr

  • 100 gmörk choklad- (sockerfri)
  • 1 dlvispgrädde

Till garnering

  • 0,5 dlhasselnötter- rostade, skalade

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde- lätt vispad

Gör så här

  1. Hasselnötskaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Bröa med hasselnötsmjöl.

  3. Vispa ihop sötströ och ägg. Vispa i hasselnötsmjölet.

  4. Smält smöret och vispa ner det.

  5. Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 25 minuter mitt i ugnen.

  6. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  7. Koka upp grädden, häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna och glasera tårtan med chokladglasyren.

  8. Garnering: Strö över hasselnötterna.

  9. Servering: Servera kakan med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök