Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en riktigt god nötkaka med chokladglasyr gjord på sockerfri choklad och vispgrädde. Garnera med hasselnötter.
Hasselnötskaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en sockerkaksform, cirka 22 centimeter i diameter. Bröa med hasselnötsmjöl.
Vispa ihop sötströ och ägg. Vispa i hasselnötsmjölet.
Smält smöret och vispa ner det.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 25 minuter mitt i ugnen.
Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden, häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna och glasera tårtan med chokladglasyren.
Garnering: Strö över hasselnötterna.
Servering: Servera kakan med lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök