Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mustigt, sött och otroligt gott. Den lilla hasselnötssockerkakan samsas med glass och bär.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla ca 12 portionsformar, som rymmer ca 1 dl, eller en muffinsplåt.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Häll i smörblandningen. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten och häll smeten i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–25 min. Vänd upp kakorna på en plåt och låt dem kallna under formarna.
Karamellsås: Lägg strösocker och smör i en kastrull och låt det smälta ihop till en karamell. Rör om försiktigt. Tillsätt vispgrädden och låt det koka ihop i ett par minuter. Ta sedan bort kastrullen från värmen. Vispa hastigt ihop äggulan och mjölken i en bunke och rör ner i den heta karamellen.
Lägg hasselnötskakorna på en varsin assiett och ringla över kolasåsen. Servera kakorna med hasselnötter, vaniljglass och färska bär, t ex körsbär eller hallon.