Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 6g
Kolhydrater: 39g
Krämig glass som påminner om den italienska glassen ”nocciola”. Godare än godast!
Värm mjölken i en stor kastrull, dra av den innan den börjar att koka.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med
en elvisp. Vispa ner den varma mjölken i ägg-vispet. Häll tillbaka blandningen i kastrullen.
Sjud under omrörning på svag värme tills blandningen börjar tjockna. Ta från värmen, tillsätt ovispad grädde och hasselnötsmassa. Låt svalna.
Kör blandningen i en glassmaskin till krämig konsistens, ca 30 min.
Skopa glassen i strutar. Toppa med krossade hasselnötter och hackad choklad.