Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda bullar fyllda med honung och kakao, fria från både gluten och socker. Pensla på lite uppvispat ägg och strö över hackade hasselnötter före gräddning.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken. Se till att degvätskan är ljummen. Häll degvätskan över jästen.
Tillsätt honung, salt, ägg och äggvita. Rör i majs stärkelse, mjölmix och psylliumfrömjöl. Lägg över plastfolie och låt degen jäsa i 45 minuter.
Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel tills den är cirka 1 centimeter tjock.
Bred ut fyllningen. Rulla ihop degen på längden och skär upp i 20 snäckor. Lägg snäckorna i bullpapper med snittytan uppåt på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt. Sätt plastfolie över och låt jäsa ytterligare cirka 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö över hackade hasselnötter.
Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler, under en bakduk.
Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök