Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Supersmarrig vetelängd med hasselnötsfyllning. Längden får sitt fina utseende av att degen rullas ihop och skärs i tre remsor som flätas ihop. Servera gärna babkan med ett glas kall mjölk, havremjölk eller rykande, nybryggt kaffe.
Smörj en avlång form som rymmer minst 1 ½ liter eller lägg i en bit bakplåtspapper.
Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken.
Rör i socker, salt, kardemumma, lite smör i taget och ägget. Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Sätt plastfolie över bunken eller lägg på en bakduk. Låt degen jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 185 grader.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Baka ut degen till en rektangel, ½–1 centimeter tjock.
Bred på Nutellan och fördela den hackade chokladen över Nutellan.
Rulla ihop degen på längden. Skär degen i tre remsor på längden och fläta ihop remsorna. Lägg flätan i formen och vik in den ena kanten åt det ena hållet och den andra kanten åt motsatt håll. Sätt på plastfolie eller lägg på en bakduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Pensla brödet med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, tills brödet fått fin färg.
Ta ut brödet, låt det vila i formen i 5 minuter. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det svalna.