Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselbackspotatis med mandel

Hasselbackspotatis med mandel kan varieras med pinjenötter i stället för mandel.

Hasselbackspotatis med mandel
Hasselbackspotatis med mandel
Hasselbackspotatis med mandel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 800 gpotatisar- små
  • 50 gsmör
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt
  • 50 gmanchego
  • 1 dlmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.  Skala potatisen. Skär den i tunna skivor men inte helt igenom.

  2. Lägg smöret i en ugnssäker form. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i salt. Smält smöret mitt i ugnen. Vänd runt potatisen i smöret, lägg dem med den skivade ­sidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Riv osten och blanda den med mandeln. Fördela på potatisen, tillaga ytterligare ca 10 min, tills ost och mandel fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?