Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kakan bakas utan bakpulver i smeten och får en mazarinliknande konsistens. En stilig och supergod äppelkaka, kanske med lättvispad konjaksgrädde till.
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna smöret och lägg det i matberedare monterad med kniv.
Tillsätt socker och mixa. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet och kör till en jämn smet.
Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med mjölade händer eller med baksidan av en matsked.
Dela och kärna ur äpplen. Skär dem i tunna skivor men inte rakt igenom (på samma sätt som hasselbackspotatis).
Tryck ner äppelhalvorna i smeten och pensla dem med smöret. Strö över sockret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka. Låt svalna.
Servera med crème fraiche, vispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök