Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 21g
Kolhydrater: 40g
Recept på hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra. Välj små broccolihuvuden som sitter ihop tajt. Då är de lättare att jobba med.
Sätt ugnen på 250°. Skär bort stammen på broccolin så att de står stadigt upp. Skär bort det grövsta på stammen och skiva den tunt.
Koka huvudena i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i kallt vatten. Låt rinna av.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och broccoliskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min.
Rör i crème fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ta pannan från värmen.
Skåra broccolin så att den fortfarande sitter ihop. Fyll skårorna med lökröran. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Stick ner i varje skåra på broccolin.
Lägg broccolihuvudena på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomaterna runt om och ringla över 2 msk olja.
Tillaga mitt i ugnen 12–14 min. Servera med bröd.
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: