Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra

Recept på hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra. Välj små broccolihuvuden som sitter ihop tajt. Då är de lättare att jobba med.

Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra
Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra
Hasselbacksbroccoli med halloumi och lökröra
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4broccolistånd- (à 250 g)
  • 200 ghalloumiost
  • 1purjolök
  • 1,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 400 gkörsbärstomater- på kvist
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär bort stammen på broccolin så att de står stadigt upp. Skär bort det grövsta på stammen och skiva den tunt.

  2. Koka huvudena i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i kallt vatten. Låt rinna av.

  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och broccoliskivor i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min.

  4. Rör i crème fraiche, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Ta pannan från värmen.

  5. Skåra broccolin så att den fortfarande sitter ihop. Fyll skårorna med lökröran. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Stick ner i varje skåra på broccolin.

  6. Lägg broccolihuvudena på en plåt med bakplåtspapper. Fördela tomaterna runt om och ringla över 2 msk olja.

  7. Tillaga mitt i ugnen 12–14 min. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego