Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hårt tunnbröd

Knaprigt och läckert tunnbröd med rågmjöl och vetemjöl. Kavla sista kavlingen med kruskavel och grädda i 10–15 minuter. Gott att servera med mesost eller messmör!

Hårt tunnbröd
Hårt tunnbröd
Hårt tunnbröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- 37 grader
  • 1 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl
  • 6 dlgrovt rågmjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.

  3. Blanda i salt, vetemjöl och rågmjöl. Arbeta degen ett par minuter. Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylen i 1 timme.

  4. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar. Forma till runda bullar. Kavla ut degen tills den är 2–3 millimeter tjock, kavla sista kavlingen med en kruskavel. Lägg brödkakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10–15 minuter, tills kakorna börjar bli bruna i kanterna, håll koll de sista minuterna.

  5. Låt bröden svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök