Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knaprigt och läckert tunnbröd med rågmjöl och vetemjöl. Kavla sista kavlingen med kruskavel och grädda i 10–15 minuter. Gott att servera med mesost eller messmör!
Sätt ugnen på 230 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.
Blanda i salt, vetemjöl och rågmjöl. Arbeta degen ett par minuter. Täck bunken med plastfolie och ställ in den i kylen i 1 timme.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar. Forma till runda bullar. Kavla ut degen tills den är 2–3 millimeter tjock, kavla sista kavlingen med en kruskavel. Lägg brödkakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i cirka 10–15 minuter, tills kakorna börjar bli bruna i kanterna, håll koll de sista minuterna.
Låt bröden svalna på galler.
Recept från Mitt kök