Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Harissakryddigt lammrack med getostgratinerad portobello är festlig fredagsmat. Grillade vindruvor blir ett härligt komplement till det harissaheta köttet.
Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka vitlöksklyftorna, gnid in i köttet. Rör ihop honung, vinäger, paprikapulver, harissa och 1 msk olja. Lägg kött och marinad i en plastpåse. Låt stå ca 15 min.
Bryn köttet ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 20 min. Låt vila ca 10 min. Klipp druvorna i klasar, ringla över 2 msk olja. Stek dem i en het grillpanna ca 3 min.
Couscous: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Tärna avokadorna. Blanda med citronsaften. Fintärna gurkan. Finhacka persiljan. Grovhacka nötterna. Blanda alla ingredienser med olja, salt och peppar.
Svamp: Öka ugnsvärmen till 225°. Skär bort foten på svamparna. Pensla med olja och lägg svampen i en smord ugnssäker form. Krydda med flingsalt och peppar. Lägg en ostskiva i varje svamp. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Skiva köttet, servera med tillbehören.