Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Harira är en nyttig och mättande nordafrikansk soppa, som även kan tillagas med kött. Linserna och kikärterna fyller ut soppan, och alla kryddor och grönsaker ger den fyllig och mustig smak.
Koka upp vattnet. Skala och hacka löken. Ansa och hacka sellerin. Tärna tomaterna.
Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt sellerin och låt den fräsa med ca 2 min. Tillsätt tomaterna och skala och pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré och alla kryddor och fräs ca 2 min. Blanda i linserna och rör om.
Häll över det kokande vattnet och tillsätt avrunna kikärter och buljongtärningar. Koka upp grytan och rör om så att inte linserna lägger sig i botten av grytan och bränns fast. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills linserna mjuknar, ca 20 min. Rör om med jämna mellanrum.
Rör ner risoni och persilja i soppan och låt koka ca 15 min. Rör i koriandern och servera soppan med barbaribröd och citronklyftor.