Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis

Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis är snabblagad festmat. Ta fram köttet ca 20 min innan det ska stekas så kyls inte stekpannan ner när köttet steks och du får då en bättre stekyta.

Hängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatisHängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatisHängmörad biff med manchego- och chilimajonnäs och råstekt sötpotatis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gbiff- hängmörad i bit, gärna med kappa
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 1sötpotatis- (ca 400 g)
  • 2 mskrapsolja

Majonnäs

  • 1 dlmajonnäs- hemlagad eller Hellmans
  • 25 gmanchego
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskgräslök- hackad

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Majonnäs: Grovriv osten. Kärna ur och finhacka chili. Blanda majonnäsen med ost, chili och gräslök.

  2. Krydda köttet med 1/2 tsk salt och peppar. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, till 55° innertemperatur. Ta upp och låt köttet vila på en skärbräda.

  3. Skrubba sötpotatisen och skär den i tunna skivor. Torka av skivorna med hushållspapper. Stek potatisskivorna i het olja i en stekpanna under omrörning tills de fått fin färg och mjuknat. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Servera med råstekt sötpotatis, majonnäs och sallad.

Vad tyckte du om receptet?