Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Handskalade räkor, dillsabayon och rischips är en festlig förrätt. Dillsabayon påminner i smaken lite om en gravlaxsås, fast utan senap. Se upp så att inte vattenbadet är för varmt, då blir det äggröra.
Skala räkorna. Blanda dem med olja och salt.
Dillsabayon: Vispa äggulor, vin, socker och ättika i en rostfri bunke över kokande vatten tills det är vitt, tjockt och fluffigt. Vänd ner dillen och krydda med salt.
Rischips: Mixa noriarken till ett fint pulver. Klipp rispapprena i sex bitar vardera. Hetta upp oljan i en kastrull till 200°. Fritera rispapperet hastigt tills det puffat upp. Strö över noripulver och salt.
Lägg räkorna i skålar och klicka på sabayon. Garnera med dill och wasabiört. Servera med rischips.