Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räkor med dillsabayon och rischips

Handskalade räkor, dillsabayon och rischips är en festlig förrätt. Dillsabayon påminner i smaken lite om en gravlaxsås, fast utan senap. Se upp så att inte vattenbadet är för varmt, då blir det äggröra.

Räkor med dillsabayon och rischipsRäkor med dillsabayon och rischipsRäkor med dillsabayon och rischips
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 12räkor- färska
  • 1 tskolivolja
  • 1 krmflingsalt

Dillsabayon

  • 4äggulor
  • 1 mskvitt vin- torrt
  • 1 tskströsocker
  • 1 tskättiksprit- (12 %)
  • 4 mskdill- finhackad
  • 2 krmsalt

Rischips

  • 2noriark
  • 4 bladrispapper
  • 5 dlrapsolja
  • 1 krmsalt

Garnering

  • dill
  • wasabiört- eller vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda dem med olja och salt.

  2. Dillsabayon: Vispa äggulor, vin, socker och ättika i en rostfri bunke över kokande vatten tills det är vitt, tjockt och fluffigt. Vänd ner dillen och krydda med salt.

  3. Rischips: Mixa noriarken till ett fint pulver. Klipp rispapprena i sex bitar vardera. Hetta upp oljan i en kastrull till 200°. Fritera rispapperet hastigt tills det puffat upp. Strö över noripulver och salt.

  4. Lägg räkorna i skålar och klicka på sabayon. Garnera med dill och wasabiört. Servera med rischips.

Vad tyckte du om receptet?