Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knaprigt knäcke med solrosfrön, sesamfrön och hampafrön. Passar bra till alla slags ostar!
Sätt ugnen på 155 grader.
Blanda ihop alla frön med psylliumfrömjöl i en skål.
Tillsätt salt och vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i 5 min.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg det på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda.
Sätt in plåtarna i ugnen i 20 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare 20-25 minuter, tills de torkat. Titta till bröden mot slutet.
Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.
Recept från Mitt kök