Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hampafröknäcke – recept

Knaprigt knäcke med solrosfrön, sesamfrön och hampafrön. Passar bra till alla slags ostar!

Hampafröknäcke – recept
Hampafröknäcke – recept
Hampafröknäcke – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlsolrosfrön
  • 1 dlsesamfrön
  • 1,5 dlhampafrön
  • 2 dlpumpakärnor
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 155 grader.

  2. Blanda ihop alla frön med psylliumfrömjöl i en skål.

  3. Tillsätt salt och vatten, rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i 5 min.

  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg det på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda.

  5. Sätt in plåtarna i ugnen i 20 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare 20-25 minuter, tills de torkat.

  6. Titta till bröden mot slutet.

  7. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler.

  8. Låt knäcket svalna och ta bort det från bakplåtspappret, bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök