Recept av Anna Stegs
Bonniers stora bakbok - ett måste i varje bakande hem! Läs mer och köp här.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hamburgerbröd med dinkel blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.
Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Dela degen i ca 10 bitar på mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt dem svalna på galler.
Recept av Anna Stegs
Bonniers stora bakbok - ett måste i varje bakande hem! Läs mer och köp här.