Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgerbröd med dinkel

Hamburgerbröd med dinkel blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.

Hamburgerbröd med dinkel
Hamburgerbröd med dinkel
Hamburgerbröd med dinkel
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2,5 dlvatten
  • 0,5 dlmjölk
  • 12 gjäst
  • 2 mskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 1ägg
  • 2 dldinkelsikt
  • 8 dlvetemjöl- (480 g)

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Dela degen i ca 10 bitar på mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Anna Stegs

Bonniers stora bakbok - ett måste i varje bakande hem! Läs mer och köp här.