Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgerbröd bakat på mandelmjöl

En läcker hamburgare med goda tillbehör är aldrig fel! Här är ett gott LCHF-hamburgerbröd toppat med sesamfrön.

Elisabeth Johansson
Hamburgerbröd bakat på mandelmjöl
Hamburgerbröd bakat på mandelmjöl
Hamburgerbröd bakat på mandelmjöl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlsesamfrön
  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 dlkokosmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör
  • 5ägg
  • 1,5 dlost- riven
  • 1,5 dlvatten

Till pensling

  • 1ägg

Att strö över

  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Mixa sesamfrön.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  4. Smält smöret. Rör ihop smör, ägg, riven ost och vatten. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Låt den svälla 5 minuter.

  5. Fukta händerna med kallt vatten och forma bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lätt med handen. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

  6. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök