Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hamburgerbröd. Luftigt, lite briocheaktigt bröd med både ägg och smör i degen.
Värm vattnet till 37°. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör ner ägg, salt och socker. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Blanda i smöret och tillsätt lite mjöl så det blir en smidig deg. Ta upp degen på arbetsbänken och dela i åtta bitar.
Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och låt dem jäsa övertäckta 20–30 min. Sätt ugnen på 225°.
Vispa ihop ägg och vatten. Pensla ovansidan på bröden och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna på galler.