Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgerbröd

Recept på hamburgerbröd. Luftigt, lite briocheaktigt bröd med både ägg och smör i degen. 

Hamburgerbröd
Hamburgerbröd
Hamburgerbröd
Recept på hamburgerbröd. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 tskrårössocker
  • 8 dlvetemjöl- (480 g)
  • 30 gsmör- rumsvarmt

Pensling

  • 1ägg
  • 1 mskvatten

Garnering

  • 0,5 dlsesamfrön

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Finfördela  jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör ner ägg, salt och socker. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  2. Blanda i smöret och tillsätt lite mjöl så det blir en smidig deg. Ta upp degen på arbetsbänken och dela i åtta bitar. 

  3. Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och låt dem jäsa övertäckta 20–30 min. Sätt ugnen på 225°. 

  4. Vispa ihop ägg och vatten. Pensla ovansidan på bröden och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna på galler. 

Vad tyckte du om receptet?