Få saker slår en saftig, nygrillad hamburgare med alla de rätta tillbehören: luftigt bröd, smält cheddarost, inlagd gurka, tomat, lök och en krämig dressing med mycket smak. Här visar vi hur du gör.
TIPS!
Grillgallret ska vara väl rengjort. Borsta det, hetta upp och gör rent igen. Smörj in med raps- eller olivolja. Lägg tillbaka några minuter innan hamburgarna ska grillas så gallret är hett när köttet läggs på.
Val av råvaror och tillbehör till hamburgare
FÄRS
Gärna av grovmalen högrev så kallad högrevsfärs. Varför? Den är något fetare och har mycket köttsmak. Livsmedelsverket rekommenderar att rätter av köttfärs ska vara well done/välstekt, alltså komma upp i 70°.
OST
Mild hamburgerost med cheddarsmak eller mild grevéost som är fyllig och smakrik.
BRÖD
Mjukt och luftigt som suger upp köttsaften. Gärna sk potato buns eller bröd av briochetyp.
SALLAD
Huvudsallad eller grönsallad i hela blad eller stora bitar som samlar upp dressing och köttsaft.
TOMAT
Helst skivor av en stor tomat, gärna bifftomat.
LÖK
Mild rödlök eller silverlök, skivad tunt.
GURKA
Köp helst hel inlag gurka som du skivar själv.



Så bygger du den perfekta burgaren
1. Börja i botten med bröd.
2. Bred på ca 1 msk dressing eller majonnäs.
3. Sallad, gärna ett eller två blad.
4. En eller två tjocka skivor tomat.
5. Burgare med smält ost.
6. Lägg på gurka och lök.
7. Toppa med dressing och bröd.
Recept & styling Gunilla von Heland
Läs också:
Så lagar du perfekt pasta carbonara
Laga perfekt pad thai - recept och tips
Vill du ha pommes frites till hamburgaren? Se recept här: