Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minihamburgare – popburgers

Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.

Minihamburgare – popburgersMinihamburgare – popburgersMinihamburgare – popburgers
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 50 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1äggvita
  • 0,5 dlsesamfrön

Hamburgare

  • 300 gnötfärs
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksweet baby raysås- eller chilisås
  • 1äggula
  • 1 msksmör

Coleslaw

  • 1 tskdijonsenap
  • 2 mskmajonnäs
  • 0,5 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlmorot- grovriven
  • 1,5 dlvitkål- riven
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • babyspenat- eller mixsallad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.

  5. Hamburgare: Blanda alla ingredienser. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.

  6. Coleslaw: Blanda alla ingredienser. Låt den inte stå för länge, då blir den vattnig.

  7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och spenat eller sallad.

  8. * Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Vad tyckte du om receptet?