Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den lösts upp.
Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.
Hamburgare: Blanda alla ingredienser. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
Coleslaw: Blanda alla ingredienser. Låt den inte stå för länge, då blir den vattnig.
Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och spenat eller sallad.
* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.