Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök

Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök blir bättre ju mindre arbetad färsen är. Salta och peppra ovanpå burgarna. Majsröran kan förberedas ca 6 timmar före servering och sedan värmas.

Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök
Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök
Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- gärna hängmörad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Rostad majsröra

  • 1 burkmajskorn- (340 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 2 krmsalt

Råsaltad silverlök

  • 2silverlökar
  • 1lime
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- gärna hembakade
  • tomatskivor
  • gurkskivor

Gör så här

  1. Majsröra: Låt majsen rinna av. Skala och skiva vitlöken. Stek majsen i olja i en stekpanna på het värme tills den är knaprig och har fått fin färg. Låt vitlöken steka med ca 3 min. Låt majsen svalna.

  2. Mixa majsen lite slarvigt med mixerstav. Rör i yoghurten och krydda med salt.

  3. Lök: Skala och skär löken i tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda löken med limeskal och salt. Häll över limesaften. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.

  4. Dela färsen i fyra bitar och platta ut dem till burgare. Krydda med salt och peppar.

  5. Grilla burgarna ca 4 min på varje sida. Klicka majsröra på brödens underdel. Lägg på burgare och toppa med lök, tomat och gurka. Lägg på bröd och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Anna Stegs

Baka egna hamburgerbröd - se recept här: