Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare med parmesanost

Recept på hamburgare med parmesanost. Hamburgarna kan grillas utan förstekning. Lägg dem då för säkerhets skull på ett teflonnät (finns i välsorterade köksbutiker).

Hamburgare med parmesanost
Hamburgare med parmesanost
Hamburgare med parmesanost
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,5 kgnötfärs
  • 45vitlöksklyftor
  • 1gul lök- stor
  • 2 mskworcestershiresås
  • 3 dlparmesan- riven
  • 1ägg
  • 1 msksambal oelek
  • 1,5 msksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • hamburgerbröd- (gärna med sesamfrö)
  • rödlök
  • tomater
  • sallad
  • getost-creme fraiche- se recept

Gör så här

  1. 1. Skala och krossa vitlöken. Skala och grovriv löken. Blanda vitlök, lök, worcestersås, parmesanost, ägg, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och rör tills det är väl blandad.

  2. Forma 10 biffar av färsen. Stek biffarna i het panna, 2–3 min på varje sida. Förvara dem i kylen tills det är dags att grilla.

  3. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Rosta även hamburger­bröden på grillen, ca 30 sekunder på varje sida. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Getostcrème fraiche

Till 10 personer:

400 g chèvreost

4 dl lätt crème fraiche

0,5 msk honung

0,5 tsk salt

Gör så här:

Ta bort den eventuellt hårda kanten på osten. Mixa ost, crème fraiche och honung till en jämn sås. Krydda med salt.