Getostcrème fraiche
Till 10 personer:
400 g chèvreost
4 dl lätt crème fraiche
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
Gör så här:
Ta bort den eventuellt hårda kanten på osten. Mixa ost, crème fraiche och honung till en jämn sås. Krydda med salt.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hamburgare med parmesanost. Hamburgarna kan grillas utan förstekning. Lägg dem då för säkerhets skull på ett teflonnät (finns i välsorterade köksbutiker).
1. Skala och krossa vitlöken. Skala och grovriv löken. Blanda vitlök, lök, worcestersås, parmesanost, ägg, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och rör tills det är väl blandad.
Forma 10 biffar av färsen. Stek biffarna i het panna, 2–3 min på varje sida. Förvara dem i kylen tills det är dags att grilla.
Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Rosta även hamburgerbröden på grillen, ca 30 sekunder på varje sida. Servera med tillbehören.
Getostcrème fraiche
Till 10 personer:
400 g chèvreost
4 dl lätt crème fraiche
0,5 msk honung
0,5 tsk salt
Gör så här:
Ta bort den eventuellt hårda kanten på osten. Mixa ost, crème fraiche och honung till en jämn sås. Krydda med salt.