Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare med majs- och chiliglace

Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.

Hamburgare med majs- och chiliglaceHamburgare med majs- och chiliglaceHamburgare med majs- och chiliglace

Ingredienser

  • 600 gnötfärs- eller blandfärs
  • 2 pktjägarbacon- (à 140 g)
  • 1,5 tsksalt
  • 0,75 tskliquid smoke

Glace

  • 1 dlketchup
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1,5 mskmuscovadosocker- mörkt
  • 1,5 mskapelsin- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 tskliquid smoke
  • 1 mskäppelmos
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Majs- och chilisalsa

  • 200 gmajs- burk, (1 liten)
  • 2salladslökar
  • 2 msksweet chili

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd
  • 4 mskcheddarost- eller annan lagrad ost riven
  • 2tomater- i skivor
  • 2avokador- i skivor
  • ekbladssallad

Gör så här

  1. Börja med glacen: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.

  2. Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.

  3. Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.

  4. Grilla hamburgarna på indirekt värme ca 8 min per sida tills de nått en innertemperatur på 75°. Pensla hela tiden med glacen.

  5. Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.

  6. Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.

Vad tyckte du om receptet?