Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare med kål- och äppelcoleslaw och rostad färskpotatis

Dessa hamburgare går snabbt att göra och är populära hos både stora och små.

Hamburgare med kål- och äppelcoleslaw och rostad färskpotatisHamburgare med kål- och äppelcoleslaw och rostad färskpotatisHamburgare med kål- och äppelcoleslaw och rostad färskpotatis

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk rapsolja
  • 1 tsksalt- + 1 tsk salt
  • 500 gnötfärs
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4hamburgerbröd
  • 2tomater

Coleslaw

  • 300 gvitkål- färsk
  • 1äpple
  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och halvera den. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.  Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Coleslaw: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Kärna ur och tärna äpplet smått. Blanda kål och äpple med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda färsen med 1 tsk salt och peppar. Forma den till fyra stora burgare. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna i 4 min på varje sida.

  4. Värm hamburgerbröden i ugnen ca 2 min. Skiva tomaterna.

  5. Lägg hamburgarna i bröden och toppa med tomater och coleslaw. Servera med den rostade mandeln.

Vad tyckte du om receptet?

Perfekt till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.