Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hamburgare – godaste receptet på klassikern

Hemmagjord hamburgare är den allra godaste burgaren – och du gör den själv av nötfärs! En god amerikansk klassiker att laga i grillpanna eller lägga på grillen. Det här receptet är utan ägg – precis som det ska vara. 

Hamburgare – godaste receptet på klassikern
Hamburgare – godaste receptet på klassikern
Hamburgare – godaste receptet på klassikern
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 700 gnötfärs
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald
  • 2 tsksalt
  • 1 mskrapsolja

Sås: Chilidressing

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 dlcrème fraiche- smaksatt med paprika & chili
  • 0,5 dlbostongurka

Servering

  • 1bifftomat- i tjocka skivor
  • 1 dlschalottenlök- tunt skivad
  • 2 dlisbergssallad- finstrimlad
  • 4hamburgerbröd- stora

Gör så här

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med crème fraiche och bostongurka.

  2. Blanda färsen med salt och peppar. Se till att kryddorna blir väl fördelade men rör inte mer än vad själva blandningen kräver, då kan den lätt få seg konsistens.

  3. Dela färsen i fyra lika stora delar. Forma varje del först till en boll som sedan plattas ut till en rund biff, så att det blir en ca 2 cm tjock hamburgare.

  4. Hetta upp en stek- eller grillpanna eller ha fin glöd i grillen. Pensla burgarna med olja. Stek på medelgod värme eller grilla på mycket hög värme ca 3 min på varje sida. Värm bröden i brödrost eller grilla dem på grillen.

  5. Grilla eller stek tomatskivorna hastigt. Fördela salladen på brödens underdel. Lägg på hamburgare, dressing, tomat, lök och slutligen brödens överdel.

Vad tyckte du om receptet?

Missa inte tillbehören!

Har du en stor grill och uteplats kan du lätt bjuda till grillfest med hamburgare på menyn. Då har du givetvis förberett det hela genom att krydda och forma färsen och ha de lätt oljepenslade burgarna förberedda på ett fat. Tillbehören står också framdukade i anslutning till grillen i väntan på att glödbrasan ska bli tillräckligt het. Förutom dressing och grönsaker som föreslås här, kan du komplettera med:

Syrad rödlök

Rostad lök

Ostskivor

Inlagd gurka

Peperoni

Ytterligare någon sås eller dressing.

När tillbehören serveras i separata skålar så kan sedan var och en lägga ihop och komponera sin hamburgare efter egen smak.