Hemmagjord hamburgare är den allra godaste burgaren – och du gör den själv av nötfärs! En god amerikansk klassiker att laga i grillpanna eller lägga på grillen. Det här receptet är utan ägg – precis som det ska vara.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
700 gnötfärs
0,5 tsksvartpeppar- grovmald
2 tsksalt
1 mskrapsolja
Sås: Chilidressing
1röd chili- t ex spansk peppar
2 dlcrème fraiche- smaksatt med paprika & chili
0,5 dlbostongurka
Servering
1bifftomat- i tjocka skivor
1 dlschalottenlök- tunt skivad
2 dlisbergssallad- finstrimlad
4hamburgerbröd- stora
Gör så här
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med crème fraiche och bostongurka.
Blanda färsen med salt och peppar. Se till att kryddorna blir väl fördelade men rör inte mer än vad själva blandningen kräver, då kan den lätt få seg konsistens.
Dela färsen i fyra lika stora delar. Forma varje del först till en boll som sedan plattas ut till en rund biff, så att det blir en ca 2 cm tjock hamburgare.
Hetta upp en stek- eller grillpanna eller ha fin glöd i grillen. Pensla burgarna med olja. Stek på medelgod värme eller grilla på mycket hög värme ca 3 min på varje sida. Värm bröden i brödrost eller grilla dem på grillen.
Grilla eller stek tomatskivorna hastigt. Fördela salladen på brödens underdel. Lägg på hamburgare, dressing, tomat, lök och slutligen brödens överdel.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 580 röster)
Missa inte tillbehören!
Har du en stor grill och uteplats kan du lätt bjuda till grillfest med hamburgare på menyn. Då har du givetvis förberett det hela genom att krydda och forma färsen och ha de lätt oljepenslade burgarna förberedda på ett fat. Tillbehören står också framdukade i anslutning till grillen i väntan på att glödbrasan ska bli tillräckligt het. Förutom dressing och grönsaker som föreslås här, kan du komplettera med: