Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom. Det går lättare att göra en fin och luftig äggcrème om ingredienserna är rumstempererade.
Topping: Krossa mandeln. Fräs mandel och panko i smör tills det fått fin färg och är knaprigt. Blanda ner dill och citronskal och låt fräset kallna på ett fat.
Crème: Blanda äggulor, grädde och crème fraiche i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner smöret i omgångar med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Värm krämen försiktigt och blanda i redningen. Sjud under omrörning till en fast kräm. Blanda ner rommen.
Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Fördela den ljumna äggcrèmen på tallrikar. Lägg på pilgrims-musslorna och strö över toppingen. Garnera med dillkvistar och servera.