Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom

Recept på halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom. Det går lättare att göra en fin och luftig äggcrème om ingredienserna är rumstempererade.

Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom
Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom
Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 24pilgrimsmusslor- små, (400 g, kammusslor), MSC-märkta)
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Crème

  • 5äggulor
  • 3 mskvispgrädde
  • 3 mskcrème fraiche
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 50 gsikrom

Topping

  • 2 mskmandel- flagad
  • 3 mskpanko
  • 1 msksmör
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Topping: Krossa mandeln. Fräs mandel och panko i smör tills det fått fin färg och är knaprigt. Blanda ner dill och citronskal och låt fräset kallna på ett fat.

  2. Crème: Blanda äggulor, grädde och crème fraiche i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner smöret i omgångar med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Värm krämen försiktigt och blanda i redningen. Sjud under omrörning till en fast kräm. Blanda ner rommen.

  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  5. Fördela den ljumna äggcrèmen på tallrikar. Lägg på pilgrims-musslorna och strö över toppingen. Garnera med dillkvistar och servera.

Vad tyckte du om receptet?