Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salmalaxen passar utmärkt att halstra snabbt och servera med en rå kärna i mitten.
Blanda kryddor, socker, salt och olja. Gnid in laxen med blandningen. Täck över med plastfolie och marinera i rumstemperatur, 30-40 minuter.
Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola av och låt rinna av. Blanda lime, sesamolja, honung, vitlök och salt. Vänd ner nudlarna. Låt gärna marinera.
Klyv och hacka chilifrukten, behåll gärna en del kärnor för att få sting i smaken. Hyvla gurkan tunt på längden med en osthyvel, ta inte med kärnorna. Skiva löken. Vänd ner chili, gurka, lök, rädisor, koriander och mangold eller spenat i nudelsalladen vid servering.
Limesås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Hetta upp en stekpanna. Halstra laxen cirka 30 sekunder på varje sida. Den ska bli sotad runt om, men ha en rå kärna i mitten. Det går också bra att grilla hastigt över glöd, samma korta tid som i pannan.
Skär laxen i portionsbitar eller i något tjockare, raka skivor. Servera med nudelsallad och limesås.
Recept från Mitt kök